Life Balance
Mindfulness – prezență și armonie

Locurile la curs sunt limitate. Înregistrează-te pentru mai multe informații.

Intrare curs: 420€/participant

Săptămâna 1

Introducere în mindfulness
Noi feluri de a fi și a cunoaște

Săptămâna 2

Mintea
Modul de funcționare al minții

Săptămâna 3

Autocontrolul
Cum răspunzi în loc să reacționezi automat

Zi de zi avem de gestionat o mulțime de taskuri, din ce în ce mai multe, din ce în ce mai complexe, cu o viteză care crește exponențial, parcă de la un an la altul. Facem tot mai multe activități, mult mai variate și ne definim succesul de multe ori, în funcție de cât de mult sau multe facem. Muncim mai multe ore ca oricând, vrem să ne bucurăm de cât mai multe vacanțe, în locuri din ce în ce mai variate, să facem și sport, să ne bucurăm poate de un hobby sau un spectacol, de un muzeu sau o carte bună de citit și toate acestea în aceleași 24h pe care o zi le are dintotdeauna.

Dacă la acest ritm de viață, așa cum îl trăim noi în ultimii 30 de ani, se adaugă și rolul de părinte atunci cu siguranță putem spune că ritmul de viață este unul intens și rapid, poate chiar copleșitor.

În mijlocul atâtor provocări, peste care se suprapun și toate schimbările dramatice aduse de pandemie, este uneori  dificil să îți găsești echilibrul, să gestionezi toate acestea eficient și benefic pentru tine, să rămâi sănătos și să te bucuri de viață.

Ce ne-ar ajuta să facem față tuturor provocărilor? Să știm cum să avem grijă de noi, să știm ce avem nevoie, atunci când avem nevoie, să trăim mai conștient și mai prezent. În felul acesta  putem avea grijă și de copiii noștri, bucurându-ne în același timp de fiecare clipă, de fiecare moment, fie că ești părintele unui bebeluș, sau al unui adolescent în căutarea identității.

Putem învăța însă cum să avem grijă de noi, cum să rămânem echilibrați și sănătoși, învățând cum să trăim conștient și prezent, în armonie cu noi înșine, cu ceilalți prezenți în viața noastră, cu tot ce ni se întâmplă, cu experiențele noastre.

Înscrie-te acum la programul Mindfulness – prezență și armonie!

Participând activ la program:
  • Vei afla ce este și ce nu este practica mindfulness
  • Vei afla cum poți dezvolta abilitatea de a fi prezent și conștient în viața ta, conectat la ceea ce se întâmplă, într-un mod autentic și armonios
  • Vei experimenta împreună cu facilitatorul cursului practici mindfulness fundamentale care pot fi ușor introduse în rutina zilnică
  • Vei afla care sunt beneficiile acestor exerciții și ce spun cercetările științifice despre aceste practici
  • Vei învăța practici care să te ajute în gestionarea stresului
  • Vei învăța cum să îți îmbunătățești comunicarea cu ceilalți, și inter-relaționarea
  • Vei învăța cum să îți crești reziliența și capacitatea de a face față stresorilor
  • Vei învăța cum să te reglezi emoțional
De asemenea, în urma parcurgerii programului vei rezolva aspecte precum:
  • Stres cronic sau epuizare, burnout
  • Stări de anxietate, chiar depresie
  • Insatisfacție și lipsa bucuriei de a trai zi de zi (savoarea vieții)

Cum îți vei însuși aceste informații?

  • 3 întâlniri online LIVE*
  • Workbook
  • Sesiuni de feedback
  • Acces în grupul de suport pe WhatsApp, pentru întreaga perioadă a cursului
  • Acces nelimitat în grupul privat de pe facebook al Sluser Parents Academy

*Întâlnirile online LIVE vor avea loc pe platforma ZOOM, seara, de la ora 19:00; durată întâlnire: 2h

*Fiecare sesiune are următoarea structură:

  • 60% din timp este practica mindfulness
  • 40% introducerea temelor și discuțiile în grup

După fiecare sesiune, vei practica zilnic acasă, aproximativ 30min, practicile introduse la curs, și vei ține un jurnal zilnic despre experiența personală cu practica mindfulness.

Săptămâna 1

Introducere în mindfulness – noi feluri de a fi și a cunoaște

  • Ce este și ce nu este practica mindfulness și de ce să alegi să trăiești mindful/prezent
  • Date care reies din cercetările științifice despre modificările care apar în creier și ce se întâmplă în viața celor care practică mindfulness
  • Experimentarea primelor practici formale și informale mindfulness
  • Discuții în grup despre practicile experimentate
Săptămâna 2

Mintea – Modul de funcționare al minții

  • Înțelegerea tendinței naturale a minții de a fi ”împrăștiată”, de a rătăci
  • Explorarea modului în care îți poți antrena atenția pentru a dezvolta abilitatea de a alege locul și felul în care să îți plasezi atenția, căutând să înțelegi cum acest demers îți modelează experiența
  • Experimentarea de noi practici formale – practici fundamentale din mindfulness
Săptămâna 3

Autocontrolul – Cum răspunzi în loc să reacționezi automat

  • Antrenându-ți atenția, vei învăța care sunt elementele unei reacții și cum poți gestiona fiecare dintre aceste momente, în așa fel încât să găsești acel spațiu mental din care să răspunzi
  • Experimentarea practicilor formale mindfulness
Acest program este pentru tine dacă:
  • Ești epuizat și nu știi cum să aduci momente de relaxare în ritmul unei zilei
  • Îți este greu sa găsești energia pentru a avea răbdare și disponibilitate pentru tine sau copiii tăi
  • Dacă emoțiile tale sau ale copiilor tăi sunt copleșitoare și nu știi cum să le gestionezi
  • Daca vrei sa poți savura fiecare zi, cu ce aduce ea, să te simți mulțumit și împlinit
  • Cauți o modalitate de a naviga prin schimbări sau provocări
  • Vrei să fii mai bine cu tine și cu ceilalți

Cum îți îmbunătățește viața acest program?

Acest curs este o oportunitate de a afla care sunt instrumentele care te pot ajuta să gestionezi gândurile, emoțiile, senzațiile corporale dificile, să cultivi compasiunea și să devii conștient de sine, creând în același timp spațiu pentru bucurie și o stare de bine generală.

Practicile mindfulness experimentate direct în timpul cursului îți vor oferi oportunitatea de a descoperi noi perspective de a privi evenimentele de viață și provocările inerente, creând cadrul pentru sens si prezență. Cursul oferă o introducere în ceea ce poate deveni un mod de viață, poate crea un obicei pe care te poți bizui, indifierent cât de complexe sau complicate sunt situațiile în care viața te pune.

Cum mă înscriu în program?

PASUL 1 – se completează formularul de înscriere/înregistrare în program;
PASUL 2 – în maxim 24h vei primi un e-mail de confirmare a disponibilității locurilor în program. Dacă există locuri disponibile, la acest e-mail vom atașa factura pentru plată – emisă conform opțiunii selectate în formularul de înscriere/înregistrare (persoană fizică/juridică);
PASUL 3 – vei avea la dispoziție 24h de la data transmiterii e-mailului de către echipa Sluser Parents Academy pentru a face plata; în acest interval de 24h locul în program va rămâne rezervat temporar pentru tine;
PASUL 4 – După înregistrarea plății în contul Sluser Parents Academy, vei avea locul rezervat în mod ferm;

Observații:

În cazul în care plata nu s-a realizat în 24h de la data transmiterii facturii, ne rezervăm dreptul de a oferi locul disponibil în program unui alt client.

În cazul în care beneficiezi de un cod de discount, acesta se aplică la prețul întreg afișat pe site. Codul de discount nu se cumulează cu alte oferte existente.

Cum plătesc?

Plata se face în contul Sluser Parents Academy specificat pe factura emisă pentru taxa participării în program.
La detalii plată te rugăm să menționezi: plată taxă program (și numele programului).

Înscrie-te acum la programul Mindfulness – prezență și armonie!

Simona Chesaraicu
Psihoterapeut & Mindfulness Teacher

Acum mai bine de 20 de ani terminam Facultatea de Psihologie la Universitatea București, visând să înțeleg complexitatea minții și a comportamentului uman, să trăiesc și să muncesc cu și pentru oameni. Să fiu aproape de ceilalți, cu mintea, cu priceperea mea, cu inima. În toți acești ani, drumul profesional m-a dus în diferite locuri, în care indiferent de obiectivele job-ului pe care îl performam, totul avea legătură cu apropierea de oameni – de la relații cu clienții, la vânzări, business development și apoi, mai bine de 12 ani în resurse umane. În tot acest timp, visul de a înțelege complexitatea minții și a emoțiilor, a lucra cu acestea, a rămas viu.
Am continuat să învăț și să mă apropii de visul meu, iar prin specializarea în psihologie clinică și psihoterapie, caut alături de cei pe care îi asist, drumul către înțelegere, alinarea durerii, ușurarea suferinței. Îi sprijin să găsească resurse interioare, să fie bine cu ei înșiși dar și cu cei din jur. Pe scurt, să fie bine cu viața lor. Am căutat sensuri și înțelesuri în psihoterapia cognitiv-comportamentală, în terapia schemelor, în psihoterapia de cuplu bazată pe emoții (EFT). Sunt pregătiri pe care le-am acumulat în ultimii 7 ani și care mi-au dezvăluit instrumentele necesare profesiei de psihoterapeut și psiholog clinician.
Întâlnirea care mi-a schimbat viața însă, a fost cea cu practica mindfulness. Atunci am învățat că a fi prezent, atent și conștient, ne oferă cheia multor uși blocate. Am învățat să caut echilibru, claritate și liniște în minte și emoții. Am înțeles că practica mindfulness este un mod de viață și am continuat călătoria ajutându-i pe cei interesați să practice mindfulness.
Știu că trăind mai conștienți, mai prezenți, mai conectați la noi înșine ne transformă profund viața. Scopul meu este să transmit această pasiune și convingere, să ofer celorlalți șansa să experimenteze și să descopere beneficiile acestei practici. Să trăiască mai prezent și mai frumos.